4 Επίπεδα Φωτισμού

4 Επίπεδα για τον φωτισμό του χώρου σας

Πώς να φωτίσετε το χώρο σας;

Τα 4 στρώματα φωτισμού για να δημιουργήσετε ένα φωτεινό, λειτουργικό και κομψό χώρο

Στο σημερινό σπίτι, που ζούνε αρκετά στο σαλόνι μας είναι απαραίτητο να έχουμε ένα σχέδιο φωτισμού που να καλύπτει όλες τις δραστηριότητες της οικογένειάς μου στο σαλόνι μας. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σχέδιο για το σωστό φωτισμό για τον χώρο σας.

Τα τέσσερα επίπεδα φωτός είναι τα εξής:

  • Το φως για «εργασία» σας βοηθά να διαβάζετε περιοδικά και να παίζετε παιχνίδια και κάνετε εργασίες στον χώρο.
  • Το φως για «συναίσθημα» διευκολύνει τη χαλάρωση μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.
  • Το φως για «εναλλαγή» σάς βοηθά να προσαρμόζεστε στην ώρα της ημέρας και στην εργασία σας.
  • Και το φως για να σας βοηθήσει να “πείτε την ιστορία σας” αναδεικνύει το προσωπικό σας στυλ και τα αντικείμενα που αγαπάτε περισσότερο.

1. Φως για εργασία

Όλοι χρησιμοποιούμε τους χώρους μας διαφορετικά και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από το να εξετάσετε προσεκτικά ποιες κοινές εργασίες κάνετε εσείς και η οικογένειά σας σε κάθε χώρο πριν επιλέξετε φωτισμό. Σου αρέσει να διαβάζεις; Αν ναι, τα καλά επιτραπέζια φωτιστικά ή φωτιστικά δαπέδου είναι απαραίτητα. Προτιμάτε να παρακολουθείτε τηλεόραση; Οι λάμπες μπορεί να αντανακλούν στην οθόνη, επομένως τα ρυθμιζόμενα κάτω φώτα μπορεί να προσφέρουν μια καλύτερη λύση. Παίζετε παιχνίδια με φίλους; Ένα πιο φωτεινό σαλόνι που φωτίζεται τόσο με λάμπες όσο και με κάτω φώτα μπορεί να κάνει τις αλληλεπιδράσεις πιο ευχάριστες.

2. Φως για συναίσθημα

Κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης ημέρας, ένα σαλόνι με άφθονο φυσικό φως που ρέει μέσα από τα παράθυρα μπορεί να μας βοηθήσει να νιώθουτε καλά. Το βράδυ, όμως, πρέπει να αντικαταστήσουμε το φως της ημέρας με ένα επίπεδο φωτός που θα κάνει τον χώρο μας να νιώθει πιο άνετα και ξεκούραστα. Το φως για συναίσθημα μπορεί να προέρχεται από φωτιστικά έμφασης, απλίκες τοίχου, χωνευτά κάτω φωτιστικά που τονίζουν ειδικά διακοσμητικά χαρακτηριστικά του σπιτιού μας, ή ακόμη και από επιτραπέζια φωτιστικά με απαλές, λαμπερές αποχρώσεις. Καθίστε στην αγαπημένη σας καρέκλα και κοιτάξτε ευθεία μπροστά σας. Υπάρχει φως έμφασης στην οπτική σας γραμμή; Αν όχι, σκεφτείτε να το προσθέσετε για να κάνετε το σαλόνι σας πιο φιλόξενο.

3.Φως για εναλλαγές

Βλέπουμε ταινίες, διαβάζουμε βιβλία, παίζουμε παιχνίδια, δουλεύουμε στους φορητούς μας υπολογιστές, απολαμβάνουμε μια φωτιά και συζητάμε με φίλους στο σαλόνι μας. Διατηρούμε τα φώτα χαμηλά για ταινίες, ψηλότερα για παιχνίδια και ενδιάμεσα όταν χαλαρώνουμε με φίλους. Το φως για εναλλαγές μας βοηθά να προσαρμοστούμε στις εργασίες, τη θέση του ήλιου και τα γερασμένα μάτια. Αυτό μπορεί να σημαίνει διαφορετικούς λαμπτήρες για διαφορετικές εργασίες και διαφορετικές ώρες της ημέρας ή μπορεί να επιτευχθεί με την προσθήκη ροοστάτη που σας επιτρέπουν να προσαρμόζετε το φως από στιγμή σε στιγμή.

4.Φως σύμφωνα με το προσωπικό σας στυλ

Τέλος, τα φώτα στο σαλόνι σας μπορούν να σας βοηθήσουν να πείτε την ιστορία σας, αποκαλύπτοντας το στυλ σας και τα αντικείμενα που αγαπάτε περισσότερο. Ο προβολέας σε έναν πίνακα ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία επιτρέπει σε όλους να καταλάβουν ότι εκτιμάτε την τέχνη.

Η επιλογή του στυλ των διακοσμητικών φωτιστικών που σας ταιριάζει είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκαλύψετε το στυλ σας, αλλά τα διακοσμητικά φωτιστικά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να πείτε την ιστορία σας. Τα προσεκτικά κρυμμένα φώτα σε μια οροφή με ξύλινο πλαίσιο εξαφανίζονται στην ξυλουργική, αλλά αναδεικνύουν τη δεξιοτεχνία της δομής χωρίς να προσθέτουν οπτική ακαταστασία σε ένα δωμάτιο. Τα κρυφά φώτα στις βιβλιοθήκες εκθέτουν συλλεγμένα αντικείμενα ενώ προσθέτουν μια όμορφη λάμψη στο χώρο.

Βρείτε έναν ειδικό