Πώς να επιλέξετε τον φωτισμό της κουζίνας σας

Πώς να επιλέξετε τον φωτισμό της κουζίνας σας

Ένας ειδικός αποκαλύπτει τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε τις επιλογές σας και πώς να δημιουργήσετε ένα σχέδιο φωτισμού σε στρώσεις

Περισσότερά κρεμαστά, uplights, downlights, LED — σας μπερδεύουν όλες οι επιλογές που υπάρχουν στον φωτισμό της κουζίνας όταν πρόκειται να δημιουργήσετε τον φωτισμό που χρειάζεστε για να προετοιμάσετε, να μαγειρέψετε και να δειπνήσετε;

fotismos-kouzinas

Το άρθρο μας θα σας εξηγήσει τους διαφορετικούς τύπους φωτισμού και τα κύρια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για τον σχεδιασμό ενός αποτελεσματικού σχεδιασμού.

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο φωτισμός της κουζίνας;

Για τους περισσότερους από εμάς, η κουζίνα είναι το άλογο του σπιτιού και ένα πολυσύχναστο σημείο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος, καθώς σας επιτρέπει να εκτελείτε εργασίες όπως η προετοιμασία φαγητού και το καθάρισμα με ασφάλεια. Επιπλέον, προσθέτει χαρακτήρα σε έναν χώρο και μπορεί γρήγορα να μεταφέρει τη διάθεση από λειτουργικό σε ζεστό, ιδανικό για μια κουζίνα με φαγητό.

Σχεδιάστε το φωτισμό όσο πιο νωρίς γίνεται

Η μετακίνηση φωτιστικών μετά την εγκατάσταση μιας κουζίνας μπορεί να είναι δαπανηρή: Το μέσο κόστος της επανακαλωδίωσης και της βαφής μπορεί να αυξηθεί γρήγορα. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να προγραμματίσετε τον φωτισμό της κουζίνας κατά το στάδιο του σχεδιασμού.

Τι είναι ο σχεδιασμός φωτισμού με στρώσεις;

Η φωτεινή στρώση περιλαμβάνει τη δημιουργία διαφορετικών αποχρώσεων φωτός, το παιχνίδι με τις σκιές και τη χρήση χρωμάτων για την ανάδειξη των καλύτερων χαρακτηριστικών ενός δωματίου. Στην κουζίνα, γενικά ενσωματώνει φωτισμό εργασιών για την προετοιμασία και το μαγείρεμα φαγητού, φωτισμό χώρου για γενικό φωτισμό και χαρακτήρα, και φωτισμό έμφασης για να τονίσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως ένα υπέροχο έργο τέχνης.

Σκεφτείτε πρώτα την ασφάλεια

Η πρώτη προτεραιότητα του φωτισμού της κουζίνας είναι να παρέχει επαρκή φωτισμό για την ασφαλή και αποτελεσματική προετοιμασία, το μαγείρεμα και καθαρισμό των γευμάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με φωτισμό εργασιών — σκεφτείτε τα φώτα λωρίδας LED κάτω από ένα επάνω ντουλάπι (αυτά δημιουργούν ένα υπέροχο, ομοιόμορφο φως χωρίς σκιές ή θερμότητα). Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σκιές στις ζώνες προετοιμασίας σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εγκαταστήσετε το φωτισμό εργασίας μπροστά ή πάνω σας και όχι πίσω σας.

Προσθέστε φωτισμό χώρου

Ο απαλός, ατμοσφαιρικός φωτισμός θα γεμίσει την κουζίνα σας με φως και θα δημιουργήσει μια ζεστή, φιλόξενη λάμψη. Θα μπορούσε να έχει τη μορφή κρεμαστού φωτιστικόυ πάνω από έναν πάγκο ή τραπέζι φαγητού, κάτω φωτιστικά γύρω από την περίμετρο του δωματίου ή ένα κεντρικό φωτιστικό οροφής.

Επιλέξτε το σωστό στυλ

Όσον αφορά την επιλογή των φώτων κουζίνας, λάβετε τα στοιχεία σας από την αρχιτεκτονική του σπιτιού σας και τα στυλ φωτισμού στο υπόλοιπο σπίτι. Επιλέγοντας παρόμοια στυλ (ή τουλάχιστον έχοντας ένα ενοποιητικό θέμα, όπως σχήμα ή φινίρισμα) θα δημιουργήσει μια αίσθηση ροής στους χώρους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια ανοιχτή κουζίνα που ρέει απευθείας σε ένα σαλόνι ή τραπεζαρία. Όσον αφορά τις τάσεις διακοσμητικού φωτισμού, μία πρόχειρη αναζήτηση στο pinterest θα σας δώσει ιδέες για τον χώρο σας.

Λάβετε τις σωστές αναλογίες

Με τα κρεμαστά φωτιστικά και άλλα διακοσμητικά στυλ, το μέγεθος είναι επίσης σημαντικό: πολύ μεγάλο και το εξάρτημα θα κατακλύσει μια μικρή κουζίνα. πολύ μικρό και μπορεί να χαθεί σε μεγάλο χώρο. Είναι επίσης σημαντικό να κρεμάσετε το φωτιστικό σε κατάλληλο ύψος για να μειώσετε τον κίνδυνο να χτυπήσουν οι άνθρωποι το κεφάλι τους. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να είναι περίπου 32 ίντσες πάνω από ένα τραπέζι ή πάγκο.

Πάρτε τον έλεγχο

Τα συστήματα ελέγχου φωτισμού σάς επιτρέπουν να αλλάζετε τον φωτισμό όπως χρειάζεται και να αλλάζετε τη διάθεση του χώρου. Με τα dimmers, για παράδειγμα, μπορείτε να μεταβείτε από τον έντονο φωτισμό για μαγείρεμα ακριβείας σε μια ζεστή λάμψη για φαγητό. Έχοντας χειριστήρια σε ξεχωριστές πλάκες διακόπτη σάς επιτρέπει να ελέγχετε τα φώτα σε διαφορετικές περιοχές ξεχωριστά. Μην μπείτε στον πειρασμό να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας – εκτός αν είστε εκπαιδευμένος ηλεκτρολόγος, προσλαμβάνετε πάντα έναν επαγγελματία για να κάνει ηλεκτρολογικές εργασίες στο σπίτι σας.

Βρείτε έναν ειδικό

Αφήστε μια απάντηση